Кралицата на краставиците излезе от печат

Кралицата на краставиците

Кралицата на краставиците

На 03 октмоври 2017 излезе от печат Кралицата на краставиците. Авторският дебют на Йорданка Маринова, който е на пазара единствено в интернет книжарницата Smart Reading от издателство „ИвиПет“, поема по стъпките на едни от най-големите ни класици, за да ни разходи през историята на последния век и половина и да ни разкаже за живота, духа, борбата за оцеляване и любовта на жените на България.

Съдбата на пет поколения българки от едно семейство, техните радости и горести, любов и мъка, слабости и сила и начина, по който всяка се справя с предизвикателствата на времето си ще ви завладеят и ще останат завинаги с вас, дълго след затваряне на последната страница на романа „Кралицата на краставиците“.

Нещо повече – приходите от продажбата на книгата ще бъдат предоставени безвъзмездно за изографисването на новите икони в изгорелия и ремонтиран вече храм „Свети Никола“ в Мелник.

Кралицата на краставиците

<…И помни – никой да не знае какво ти е вътре, защото никой не ти мисли доброто на сърцето. Всеки ще ти иска нещо и нема да те жали, ако не го получи от теб, сине. Само ти си, която ще мислиш за сърцето си, никой друг. За това не давай на никой да те разплаква. Не давай на любовта и мъката да те водят. От мен запомни това. Сложи си най-добре тапа на челото, това да ти е звездата отпред на короната. И живей като кралица, сине, винаги с дигната глава. Ти решавай кога е твоя ред, не другите да те слагат по техния ред кога им дойде мерака. Кралица бъди в живота, сине. Кралицата на краставиците…>

Кралицата на краставиците

От автора:

Обичам българската литература – закърмена съм с нея. Дишам със сърцатостта на Талев, с класата на Димов и с мелодичността на Йовков. Живея с героините им – чета, чета, а имам нужда от още Султана, още Ирина, още Рада…И един ден реших да последвам един велик съвет, даден на Toni Morrison:

„Ако има книга, която искаш да прочетеш, но още не е написана – напиши я.“

Кралицата на краставиците

Така написах „Кралицата на краставиците“ – роман-изповед за живота, любовта, борбата за оцеляване, сълзите и усмивките на жените на България. Belin Mollov благородно и безвъзмездно реши да ме подкрепи и илюстрира със специално изработени колажи всяка глава. Започнах издаването на романа като сериал по глава на семица в блог, чиито успех надмина и най-смелите ми очаквания. Когато от издателство ИвиПет решиха да издадат и книжно копие на „Кралицата на краставиците“, Belin Mollov отново ми се притече на помощ и сътвори една корица, достойна сама по себе си за награда.Книгата съдържа всички глави и ексклузивни Пролог и Епилог, които оформят историята и които няма да бъдат публикувани в блога.

„Кралицата на краставиците“ се продава от няколко дни само в Онлайн книжарница SmartReading. На сайта на книжарницата можете да прочетете и част от началните глави, които да ви дадат представа за съдържанието и стила на романа. Приходите от продажбата на книгата ще платят за изографисването на новите икони в изгорелия и ремонтиран вече храм „Свети Никола“ в Мелник.Каня ви най-сърдечно да проверите сами, надявам се да ви закупите книгата и вярвам, че ще станете наши приятели и почитатели занапред! Благодаря ви и за финансовата подкрепа, която ще окажете на делото ни! Приятни часове с „Кралицата на краставиците“.
Йрданка Маринова – автор

https://www.smartreading.bg/produkt/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Кралицата на краставиците

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

3 thoughts on “Кралицата на краставиците излезе от печат”

 1. Книгата я прочетох вече.Много е вълнуващ и завладяващ роман.Кофти че ме разчувства понеже коварната съдба ме наказа със болно семейство.За потомството всичко е под голям въпрос.Героините на романа със борбеният си дух са достойни за възхищение.Живота е една жестока борба за оцеляване.аКогато си беден е много трудно.Във книгата, комунизмът и капитализма, както и мутризмът си казват тежката дума.Който е имал преди,има и днес, и ще има и занапред.За него и за поколенията му, докато другите са обречени на гибел.

 2. здравейте,

  Има ли електронен вариант на книгата? показах я на моите сподвижници и бихме искали да я представим в нашето ново е-списание Мечтателките. Смятаме да стартираме рубика в която да представяме книги , и тепърва започваме да установяваме контакти с издателства и книжарници. Надяваме да се разрастне и се првърне дори в месечен списък с книги, според редакторкия избор, като превес взимат разбира се нови български автори, защото освен да се окуражи четенето и писането има нужда от стимул 🙂

  моля пишете ми при първа възможност

  поздрави

  1. Здравейте,
   За момента книгата се разпространява единствено на хартиен носител. Продажбите са с благотворителна цел. Можете да я представите в списанието си, като за целта сложите линк към представянето на книгата в нашата книжарница: https://www.smartreading.bg/produkt/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/

   Желаем ви успех в начинанието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.