Амбър Хърд – фалитът на Холивуд

Едва ли в началото на кариерата си Амбър Хърд е предполагала, че ще се превърне в една от най-обсъжданите звезди на Холивуд не заради таланта и постиженията си, а заради семейните си драми. Да си съпруга на Джони Деп е нещо, за което много жени бленуват. Уви, тази приказка не бе с щастлив край, а точно обратното.

Всички сме наясно със скандалите между двамата, обвиненията в домашен тормоз и различните мнения и доказателства по въпроса. Иска или не, актрисата се превърна във фалитът за Холивуд. Или по-точно за продукциите, в които косвено или не е замесена.

Но нека ги разгледаме едно по едно. Интересен факт е, че всички те са по литературни произведения.

Мадс Микелсен

Започваме с „Фантастичните животни“. След като Джони Деп изгуби делото срещу таблоида The Sun, който го определи като „бияч на жени“, Disney го отстрани от третата част на поредицата за предисторията на Хари Потър. Официално стана ясно, че Гринделвалд – най-силният тъмен магьосник след Лорд Волдемор, ще се играе от не друг, а от датският актьор Мадс Микелсен.

Това решение вкара в смут милионите фенове на франчайза и книгите, които дори създадоха подписка за връщането на Деп във филма и се заканиха, че ще го бойкотират. Така Амбър нанесе първия си удър върху световната литература, от който истински потърпевш, особено финансово, ще е Дж. К. Роулинг. Колкото по-малко приходи за филма, толкова по-малко приходи и за нея.

Предстои скоро на екран да излезе сериал по книгата на Стивън Кинг „Сблъсък“, в който една от главните роли е отредена на Амбър Хърд. За отрицателно време в световните медии се завъртя предложението за бойкот, ако не бъде заместена. Много почитатели на краля на трилъра заявиха, че няма да гледат сериала, а просто ще прочетат книгата, защото не подкрепят нищо с насилници в него, визирайки доказателствата, че не Деп, а именно съпругата му го е малтретирала както емоционално, така и физически. Така Амбър нанесе удар номер 2 върху литературата.

За капак се очаква и втора част на „Аквамен“, където тя играе Мера. „Интернет армията“, обявила ѝ война, не остава безпричастна  и към шефовете на DC. Комиксът придоби още по-голяма популярност след излизането на филма и добрият подбор на главния персонаж в лицето на Джейсън Момоа. Досега! Петиция за премахването на Хърд и също заплахи за бойкот има и тук, като масово почитателите предлагат тя да бъде заменена от Емилия Кларк – позната ни от друг сериал по литературна творба – „Игра на тронове“. Емилия и Джейсън изиграха повече от сполучливо съпрузите Денерис Таргериън и кал Дрого заради което феновете виждат в нея перфектния еквивалент за половинката и на водния крал.

Както казахме в началото, сигурни сме, че Амбър Хърд не е предвиждала такъв развой на събитията. Потърпевши от действията ѝ се оказаха не само тя и бившият ѝ съпруг, но и много други творци, нанизани по професионалната верига. Във времена, в които всичко изглежда като едно огромно реалити шоу, в което всеки е изложен под милиарди очи, да останеш анонимен е трудна работа.

Още по-трудна е да избегнеш вмешателството на потребителите, особено ако те са основният фактор, по който се определя кариерата и финансовото ти положение. Дали е съдба или случайност, но актрисата се превърна в истински фалит за продукции по книги. Въпросът тук е дали наистина ще предстои бойкот, или всичко са само празни приказки.

Автор Паулина Гегова

Wishlist 0
Continue Shopping