Новини

Звездата на гибелта

Идването на „Звездата на Гибелта“

Фентъзи срещу научна фантастика? Това е спор, който вълнува читатели и фенове от много време и често е бил предмет на разгорещени разговори било по форуми в Интернет, в социални мрежи, на живо в клубове, на литературни четения или в неформална обстановка. Възможност да прочетете за такъв сблъсък обаче ви предлага писателят Александър Драганов с новия си роман „Звездата на Гибелта“, излязъл на книжния пазар у нас на 24-ти .
Кралицата на краставиците

Кралицата на краставиците излезе от печат

Кралицата на краставиците На 03 октмоври 2017 излезе от печат Кралицата на краставиците. Авторският дебют на Йорданка Маринова, който е на пазара единствено в интернет книжарницата Smart Reading на на издателство „ИвиПет“, поема по стъпките на едни от най-големите ни класици, за да ни разходи през историята на последния век и половина и да ни разкаже за живота, духа, борбата за оцеляване и любовта на жените на България. Съдбата на пет поколения .
Бабо, разкажи ми спомен

ЧИТАТЕЛИ ИЗБРАХА ЛЮБИМИТЕ СИ КНИГИ

“Бабо, разкажи ми спомен” на Ивинела Самуилов е любимата книга на България за 2016 година. На второ и на трето място читателите, участвали в гласуването, са избрали “Този път, за да ме чуеш” на Ралица Генчева и “За кого се сещаш, когато се сещаш за някого” на Константин Трендафилов. В Националния конкурс „Моята любима книга – 2016“ участваха 335 заглавия, издадени за първи път през миналата година. На финала .

Читалище.то и „Аз чета“ започват серия от срещи с издатели

Месечни срещи с български издатели започват „Аз чета“ и Читалище.то. Началото на поредицата от събития, обединени в серията „Издателите“, ще бъде дадено на 30 януари от 19 ч. в Читалище.то с участието на създателя на ИК „Хермес“ Стойо Вартоломеев. Целта на формата е да даде възможност на издателите да разкажат най-запомнящите се моменти от своята работа, като същевременно поставят проблемите пред книгоиздаването у нас на преден план. „Голяма част .
X