Една от многото

Eдна от многото

Недовършен пъзел от 39 части

Една история за надеждата – онази, с която заминават много българи зад граница.  За безизходицата, когато се окажат там, а не се оправдаят очакванията. За издръжливостта на човешкото тяло, когато просто трябва да работи, за да оцелее. Животът на една жена, заминала след много обещания за розово бъдеще в Лондон, но оказала се просто … една от многото.

Една от многото с разбити мечти, една от многото, които работят до пълно изтощение, надхвърляйки възможностите си, за да изкарат повече пари в този недружелюбен град, където си просто един чужденец, емигрант и по-долен клас човек. Там няма значение какъв си, за какво мечтаеш и от какво имаш нужда – там просто трябва да работиш, за да оцелееш, за да останеш, за да те има.

А когато спътник на тези неволи са мизерията, лъжата, един разпаднал се брак, тайна любов и наркотиците – изходът обикновено е предрешен. Но надежда има винаги – макар да си една от многото с подобна съдба.

И някъде там, сред всички несгоди и лишения – Вера е запазила в сърцето си България. Онази малка страна, за която англичаните не са чували и която смятат, че се намира в Съветския съюз. Нашата мила България, която е несравнима с тяхната винаги мрачна страна. Споменът за природата, за морето, за гордостта от великите българи – спортисти, музиканти, певци и много други, за българската песен  и родното място – това е, което крепи една крехка жена да търпи и продължи напред.

А дали след почти 20 години извън родината си – тя ще завари тези така бленувани места и ценности  и дали изобщо ще я разпознае. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.