Литературна вечер в книжарница „Имало едно време“ – Лондон

Литературна вечер в книжарница „Имало едно време“ – Лондон

Авторките – Йорданка Маринова и Георгия Н.Борисова, с любезното съдействие на книжарница “Имало едно време” в Лондон, ви канят на литературна вечер, където техните две книги ще бъдат представени и ще бъдат продавани в пакет – срещу £15, а топла напитка и сладкиш ще ви бъдат предложени безплатно.

Бъдете добре дошли на 23.02.2019, от 17:30 часа на адрес 2 Station road, E178AA, London.

Две произведения излезли от едно и също издателство – младо, малко, приело като свое призвание разпространяването на съвременна българска литература – ИвиПет (Книжарница SmartReading).

Две авторки, които живеят от много години вече извън България,минали са през ситото на имиграцията без да забравят родината и имат желание посланието, вписано в книгите им да стигне до повече читатели – да се знае, да не се забравя, да се запази българското, независимо от препятствията , които поднася съдбата.

Две имена – не сред известните, нашумелите, много популярните писатели, които чрез творбите си разкриват талант на разказвач, претендиращ за място в българското литературно време.

Две книги в един пакет – така ще може да ги закупите на промоционална цена, единствено на 23.02.19 г. в Лондон, в българската книжарница “Имало едно време”.

  1. Кралицата на краставиците” е първият роман на Йорданка Маринова, издаден през месец октомври 2017г, от издателство ИвиПет, на когото в момента тече вече четвърто издание.
    Посветена на българските жени – които изнасят на своите рамене историята на България, които създават и пазят родовите ценности, тази книга се чете с огромен интерес. Вълнуващи в нея са съдбите на пет представителки от един и същи род, всяка от тях – кралица по своему, пресъздадени в жив и увлекателно интригуващ разказ от времето на България непосредствено след освобождението от турско робство до наши дни, в който, чрез отражението върху личния живот на героините и техните близки, се преплитат и открояват значимите социално- политически събития в страната от този период.

Кралицата на краставиците

  1. Една от многото” с автор Георгия Н.Борисова, е издадена в края на 2018 г. и при първото ѝ представяне, на панаира на книгата в София през месец декември е сред най- продаваните книги на издателство ИвиПет.
    Посветена е на всички, които все намират в себе си сили да започват отново. Основната героиня в повестта е жена, чиито живот е смазан, не само защото е една от многото самотни жени в България и не само защото става една от многото имигранти в Лондон, където се озовава водена от измамни илюзии, а защото се превръща в неволна и безволева жертва на своите слабости. Фрагменти – парчета от недовършения пъзел на нейния живот се омесват с моменти от социалния живот и проблеми на двете държави. Това, което дава сили на героинята да повярва във вероятното ново начало, въпреки всичко преживяно, е дълбоко втъканото в нея родолюбие.

Една от многото

Повече информация за книгите може да намерите в сайта на издателство ИвиПет – https://www.smartreading.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.